top of page

VALENTIJNSDAG

Walking in the rain with the one I love…hierin wordt bezongen hoe verliefdheid ervoor zorgt dat zelfs in de regen lopen met je geliefde een plezier is ;-)

Hoe leuk is het om verrast te worden met een roos of een Valentijnskaart, of om, als je écht origineel wil zijn, deze met geprinte regenbroek met grote harten in je brievenbus aan te treffen zonder dat je weet van wie deze afkomstig is.

Wie dat heeft verzonnen, dat de afzender anoniem moet zijn, dat vermeld de historie niet.

Voor de echte romanticus hierbij de link naar dit romantische liedje.


Iedereen weet wel wanneer Valentijnsdag is, dit is ieder jaar op 14 februari. Valentijnsdag is al enkele eeuwen een traditie in Engeland en Amerika. In Nederland wordt Valentijnsdag pas gevierd vanaf de jaren vijftig in de twintigste eeuw, om de binnenlandse verkoop van bloemen een ‘boost’ te geven. In die tijd werden er nl. wel veel bloemen naar het buitenland geëxporteerd rond 14 februari, maar bleef de verkoop van bloemen in het binnenland achter. Dus besloot men ook in Nederland een ‘bloemendag’, oftewel een Valentijnsdag in te voeren. In eerste instantie aanvankelijk het karakter van een “Dag der Vriendschap” om gevoelens van respect en waardering te uiten. Bijzondere beroepsgroepen zoals reddingswerkers werden dan voor hun belangeloze inzet met een bloemetje of cadeautje bedankt.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page