top of page

LQSL regenbroek, ook bij wind!

Bijgewerkt op: 11 apr. 2020

Ciara, de eerste storm in Europa die een naam heeft gekregen.


Dat was me er eentje die Ciara... Blijf binnen, was het advies tijdens de storm Ciara. Toch waren er mensen die het aandurfden om naar het strand te gaan, al werd je volledig gezandstraald!

Overal op de stranden in Nederland trokken mensen naar de stranden om de kracht van een echte storm te ervaren. De echte diehards waagden zich zelfs met hun kite op zee. Op het strand van Noordwijk, een bekend strand voor kiters kon je bewonderen hoe de kites de strijd met de wind aangingen.


Winddichtheid test.


Voor ons van LQSL was dit een uitgelezen gelegenheid om onze regenbroeken nog eens aan een flinke test te onderwerpen. Want de regenbroeken zijn -naast het feit dat ze natuurlijk waterdicht zijn door de waterkolom van 16.000!mm - ook perfect om wind tegen te houden.

We wilden dus testen of zelfs Ciara niet door onze broeken heen zou blazen. Want hoe vervelend en koud is het aan je benen waneer de wind door je broek heen giert.

Gekleed in de regenbroeken, winddichte jassen en de juiste accessoires: mutsen en skibrillen tegen het opstuivende zand gingen we naar het strand.

Waar we gelukkig de bevestiging kregen die we hoopten, zelfs een zware storm met een windkracht van 9 tot 12 komt niet door onze regenbroeken heen!Fun tijdens Ciara!


Met golven die het strand ramden, zand dat om onze oren heen suisde en goed beschermd tegen de wind konden we zelf ook nog spelen met onze trainer-kite die we voor de zekerheid mee genomen hadden. Te gek zoals de kite met een enorme snelheid in de wind heen en weer vloog! Maar uiteindelijk bleek Ciara toch sterker te zijn, toen één lijn van de kite knapte alsof het een dun touwtje was. Maar fun was het wel!!


De foto's laten ook duidelijk zien dat regen wind ook voor een hoop plezier kunnen zorgen. Kom maar op met het zusje (of broertje) van CIARA!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page