top of page

Gender neutraal

Genderneutrale kleding

Steeds meer winkelketens hebben in hun collectie genderneutrale kleding opgenomen. Bij Zeeman (wordt dat dan Zeemens?;) bij de Hema, H&M..

In de schappen wordt niet meer aangegeven of iets voor jongens of meisjes is en vaak wordt er ook gebruik gemaakt van meer gender neutrale kleuren, zoals nude, blauw en ook zwart is een veel gebruikte genderneutrale kleur.

Meer keuzevrijheid

Door gebruik te maken van genderneutrale kleding ervaart men meer keuzevrijheid want het schijnt zo te zijn dat 1 op de 25 mensen in Nederland zich niet thuis voelt in hokjes als man of vrouw of vindt die hokjes helemaal niet belangrijk.

Unisex kleding is niets nieuws eigenlijk, het gebeurt al jaren. Vrouwen dragen net zo makkelijk een mannenoverhemd en dat wordt nog sexy gevonden ook. En we kijken ook niet meer op van een man met een felgekleurd roze hemd met een vrolijke print.

Of, vrouwen in camouflageprint, zonder dat zij enige associatie hebben met het leger, het is gewoon cool en er zijn vele varianten op gemaakt.

Omdat de camouflageprint altijd een populaire print is, hebben wij deze natuurlijk ook onze LQSL regenbroek uitgevoerd met deze print en de naam LEADERSHIP gegeven, ook genderneutraal toch?

Out of the box

Ik houd er wel van, out of the box gedrag en juichte dan ook de man toe die op een beurs onze INTO THE WILD regenbroek aanschafte, de tijgerprint! Gewoon omdat hij hem cool vond zei hij. En dat is ie ook, onze bestverkochte design.

Nu verwacht ik geen run op deze print door onze mannelijke klanten, maar er is nog genoeg keus voor hen die toch nog een beetje moeite hebben met de zogenoemde “vrouwelijke” prints, kijk maar naar onze SKA! Een knipoog naar het muziekgenre met bijbehorende kledingstijl, dat zich vaak kenmerkt door het gebruik van zwart/witte blokken.

Ook dit werd gedragen door zowel jongens als meisjes, resp. mannen en vrouwen.

SKA!

SKA is een muziek stroming uit de jaren 80 waar één van de meest bekende bands Madness een hele prominente rol in gespeeld heeft. In deze tijd ontstond ook de zwart wit geblokte print die onlosmakelijk bij de muziek hoorde. Als je googelt op het woord SKA en kijkt naar de afbeeldingen krijg je een enorme hoeveelheid beelden te zien van dit inmiddels bekende zwart witte blokje.

Madness was destijds ook bekend door de vooruitstrevende manier van dansen die op hun videoclip te zien was. Heb je die 'dans' al gezien? Opvallend is ook dat de pasjes voor de man en vrouw identiek zijn, (gender neutraal, ze liepen hun tijd ver vooruit) het ziet er grappig uit, kijk maar en probeer het maar eens uit:

https://www.youtube.com/watch?v=CDAiQ-P7GoA0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page